VILLKOR SERIESPEL

Villkor seriespel på Airport Golf vintern 2018/19.

Spel sker i form av tvåmannalag. Alla möter alla i gruppen. De två bästa lagen i varje grupp går vidare till slutspel. Exakt format avgörs när vi vet antal lag. A och B grupp beroende på HCP (A < 18, B > 18), Max 36 HCP.

Spelformen är Greensome matchspel. I vår programvara E6 Golf kallas spelformen “Alt Shot RC Match”. Spelarnas HCP avrundas till närmaste heltal och är med i spel. E6 Golf sköter spelordning och scorekort. Med andra ord är det E6 Golf sätt att räkna och spela spelet som gäller. Inställningar inför matchen som t.ex. “gimme range”, väder, greenens hårdhet m.m. är den som är default inställd. Airport Golf rekommenderar bana för spel. Men det är fritt för lagen att välja själva. När rundan är påbörjad kan inga förändringar göras. De två lagen är själva sina egna domare. Missar simulatorn att läsa ett slag räknas det som övningssving. Anses ett slag grovt orealistiskt av en spelare får det göras om, men endast om alla fyra spelarna går med på detta.

En match tilldelas två timmars bokning. Matchen är slut efter vinst, 18 hål eller när den bokade tiden är slut. Dvs matchen kan vara över efter bara åtta hål om spelet gått långsamt. Vinst i matchen ger tre poäng, lika ett poäng, förlust noll poäng. Om ett lag väljer att stå över tilldelas det andra laget tre poäng och fyra håls vinstmarginal. Vid lika poäng efter alla matcher säras lagen efter inbördes möte, därefter bästa hål skillnaden.

Airport Golf bokar in alla matcher på förhand söndagar 14:00-23:00 Dec-Mars. Takten kommer att vara upp till en match per vecka. I den mån det är möjligt kan vi boka om matcher efter lagens önskemål (dock ej önskvärt). Det lag som inte kan sin tid ansvarar för kontakt av motståndarlag och ombokning. Lagens första matcher får minst 2.5h bokningstid. På så vis ges möjlighet att bekanta sig med E6 Golf och format. Vi hoppas komma igång med serien senast i december beroende på antal anmälningar. Vi har ett fantastiskt första pris. En resa till Costa del Golf i spanien för två. (Avresa Umeå Fre 5 april 19:20. Åter Umeå Tors 11 april 12:20) Dock kräver vi minst sexton betalande lag för att resan skall hamna på prisbordet. Ett antal årskort på Airport Golf och andra fina priser kommer att finnas med i potten.

Kostnad är 990 kr per person. (600 kr för medlemmar med giltigt årskort under match månaderna). Spelarna får i denna kostnad en möjlighet till prisbordet samt 15h simulatortid värde 3300:-.